Odlična “Večer smijeha” pred prepunom dvoranom u Hlapičini

Na sam Dan žena, 08. ožujka 2020. godine gospodnje, u Hlapičini se okupilo oko 130 žena i ostalih ljudi u prepunoj dvorani Društvenog doma. Vijeće mjesnog odbora Hlapičina (predsjednik Dragutin Stojko) i novoosnovano Društvo žena Hlapičina (predsjednica Katarina Braniša) odlično su organizirali kulturno–zabavnu kazališnu manifestaciju pod nazivom „Večer smijeha“. Među mnogobrojnom publikom, u predstavama su uživali i gradonačelnik Grada Mursko Središće – saborski zastupnik Dražen Srpak, te Martin Srša, zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri i Franjo Sobočan, direktor firme „Sobočan Interijeri“.

KUU društvo žena Gornji Kraljevec – ženski ansambl dramske sekcije pod vodstvom Štefanije Jambrošić odlično je odigrala komediju „Na smrtni posteli“ autora Stjepana Škvorca, a Hlapičojnke i Hlapičonci i gosti su „umirali“ od smijeha.

Dramska sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće dobro je zabavila i nasmijala sve prisutne odličnom izvedbom skeča RADIO ZA SVE. To je kratka političko-sportska komedija trajanja 12-tak minuta, redatelj i autor adaptacije teksta je Bojan Bračko, a u Hlapičini su izvrsno glumili Marina Rajf, Štefanija Žganec, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić, Jelena Moharić i Bojan Bračko, a tehničar je bio Josip Rob.

Program je kvalitetno moderirala i vodila Klara Srša iz Hlapičine.

Publika u Hlapičini je lijepa priča za sebe. Odaziv na kazališne predstave je uvijek odličan, mnogobrojne Hlapičojnke i Hlapičonci jasno svojim dolaskom pokazuju štovanje i ljubav prema dramskim djelima i izvedbama „svoje“ skupine KUD-a Mura i gostujućim trupama, te su fenomenalni domaćini i organizatori. Hlapičina, svaka čast.

Vidimo se opet u Društvenom domu u Hlapičini 21.03., u subotu u 19,00 sati, na premijeri komedije KANAL, autora Božidara Glavine, u izvođenju dramske družine KUD-a Mura Mursko Središće.

(Bojan Bračko- foto BB. NB)