OD JUTRA DO SUTRA – MURALIST S EKIPOM „JADNIKA“ U LISINSKOM

U  prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u četvrtak 6. srpnja izveden je čuveni broadwayski mjuzikl Les Misérables (Jadnici), predivno glazbeno-scensko uprizorenje najvećeg romana 19. stoljeća.

01

Mjuzikl je izvelo kazalište CornerstoneArts Hrvatska u režiji Richarda Monteza i pod vodstvom producenta Vladimira Hoblaja iz Murskog Središća, a predstavi je prisustvovao velik broj ljudi iz javnog, kulturnog i političkog života Zagreba i Hrvatske. Uz nacionalne medije koji su popratili ovu manifestaciju, akreditiran je bio i fotograf Tin Tomanić čijim je ekskluzivnim fotografijama Muralist zabilježio djelić atmosfere ovog uzbudljivog događaja.

02A

02

Na pozornici je nastupilo 37 pjevača i glumaca iz Zagreba, Varaždina i Čakovca, a svojim su se virtuoznim pjevanjem posebno istaknuli Max Hozić, Henrik Šimunković, Sementa Rajhard, Alida Fištrek, Alen Đuras, Petra Buterin i Filip Hozjak, dok su u komičnim likovima briljirali Igor Baksa i Irena Matas. Zagrebačka je publika dugotrajnim ovacijama ispratila ponovnu izvedbu ovog velikog mjuzikla nakon čak 36 godina od prvog i do sada jedinog uprizorenja u Lisinskom. Inače, u Londonu i na Broadwayu on se izvodi od 1985. godine, a do sada ga je imalo prilike odgledati 70 milijuna obožavatelja diljem svijeta.

03

03A

Kazalište CornerstoneArts Hrvatska uvrstilo je mjuzikl Les Misérables (Jadnici) u svoj repertoar ne samo zbog njegove spektakularnosti, nego i zbog predivne poruke nade koja je danas jednako aktualna kao i u vrijeme pariških revolucija – da je Isus Krist stvaran i živ, te da dodir njegove milost u svakom vremenu može promijeniti bjedu u blagoslov, očaj u pobjedu, nepravdu u praštanje i prolaznost u vječnost.

(Vladimir Hoblaj, foto Tin Tomanić)

04

05

06

IMG_4421a