Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Biskupijskoj knjižnici Varaždin

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja traje od 15. listopada do 15. studenoga te ima za cilj govoriti o knjizi bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica i okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima, ali i upozoriti na važnost knjige i čitanja. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je „Razlistaj se!“

U Biskupijskoj knjižnici Varaždin tim će povodom biti organiziran skup pod nazivom „Peta obljetnica socijalne enciklike „Laudato si’“. Briga za zajednički dom“. Gosti predavači skupa su prof. dr. sc. Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu koji će progovoriti na temu „Ući u dijalog sa svima o našem zajedničkom domu“, zatim prof. dr. sc. Valerije Vrček, predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu čije izlaganje nosi naslov „Kemikalizacija životnog prostora“ te prof. dr. sc. Silvija Migles, izvanredna profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, koja će predstaviti knjigu – zbornik radova „Laudato si’! Kako mijenjati stil života?“. Skup će se održati na samom početku obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak 15. listopada 2020. s početkom u 19,00h u Dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije (Zagrebačka 3) uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

Skup će se moći pratiti uživo preko youtube kanala Varaždinske biskupije.

Dodajmo još samo i to da će tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Biskupijskoj knjižnici Varaždin biti organizirano i darivanje knjiga u uredovno vrijeme knjižnice pod motom „Reciklirajmo znanje“. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i pogledaju viškove knjiga te uzmu besplatan primjerak nekih od naslova iz ponude.

VARAŽDINSKA BISKUPIJA