Obavijest o ponovnom početku svetih misa u župi Marije Kraljice i svetog Ladislava u Murskom Središću

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prije mjesec i pol dana, točnije 19. ožujka 2020. godine donio je Odluku o obustavi vjerskih okupljanja u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID 19.

Temeljem dobre epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 24. travnja 2020. godine donio je odluku o omogućavanju održavanja vjerskih okupljanja od 02. svibnja 2020. godine uz poštivanje mjere fizičkog distanciranja odnosno izbjegavanja bliskog osobnog kontakta te preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovim putem obavještavamo vjernike da će se svete mise u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održati u nedjelju, 03. svibnja 2020. godine u 08:00 i 10:00 sati. Svete mise održat će se na otvorenom točnije na parkiralištu kod župnog dvora. U slučaju kiše svete mise će također biti na otvorenom pod kišobranima, a sve u cilju što veće sigurnosti vjernika. Grad Mursko Središće će za potrebe održavanja svetih misa na  otvorenom osigurati razglas kako bi se što bolje čulo čak i u užem krugu crkve.

Detaljnije upute odnosno preporuke vezane uz sprečavanje zaraze virusom COVID 19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima vezano uz vjerska okupljanja možete pročitati na linku https://ika.hkm.hr/novosti/preporuke-hzjz-za-sprecavanje-zaraze-covid-19-tijekom-obreda-u-crkvama-i-molitvenim-prostorima-vezano-uz-vjerska-okupljanja/

(Tekst: GMS)