NOVOUREĐENA I PROŠIRENA GRADSKA KNJIŽNICA M. SREDIŠĆE BITI ĆE OTVORENA 02. PROSINCA

Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće od 23.08.2016. godine privremeno je zatvorena za korisnike, iz razloga obavljanja građevinskih radova unutarnje adaptacije i dogradnje Centra za kulturu Mursko Središće.

01

Gradska knjižnica ponovo će biti otvorena za korisnike nakon završetka radova preuređenja i djelomičnog proširenja u novouređene prostorije Centra i to 02. prosinca povodom Blagdana Svete Barbare. Ovime će se privesti kraju 5. faza rekonstrukcije i dogradnje kompletnog Centra u koju je uloženo približni 1.500.000,00 kuna od kojih je 500.000, 00 dalo Ministarstvo kulture, 100.000,00 Županija Međimurska, a ostalo Grad Mursko Središće.

02

Sam prostor knjižnice biti će tri puta veći od postojećeg, opremljen novim namješajem, posebnim prostorijama za dječju čitaonicu i čitaonicu za mlade. Uz ostale miltimedijske sadržaje biti će opremljena računalima koje će članovi moći koristiti, potpuno novim i funkcionalnim sanitarnim čvorom, a do knjižnice će voditi prekrasne stepenice. Prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka taj čitav kompleks nove gradske knjižnice trebao bi zadovoljiti potrebe građana za sljedećih 30-40 godina.

03

04

04

05

06

Kako za sada trenutno izgleda uređenje i namještanje knjižnice možete pogledati na fotografijama koje donosimo u galeriji.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)