Novi uspjeh naše Stanke Gjurić

Kratkometražni, igrano-animirani, fantastični art film „Link“ Stanke Gjurić (u kojem Stanka glumi samu sebe, dok u vrijeme snimanja – četverogodišnja Dakota Bilen glumi Stanku u djetinjoj dobi), ponovno se izborio za ulazak na jedan od svjetskih filmskih festivala. Riječ je o „Egipatsko američkom filmskom festivalu“ u New Yorku (SAD), gdje je između goleme konkurencije filmova iz cijelog svijeta, uspio ući u službenu festivalsku selekciju.
Festival se održava u studenom 2023..
Egipatsko-američki filmski festival “EAFF” (za kino i umjetnost), godišnji je događaj koji se održava u New Yorku, a osnovan je s glavnim ciljem povezivanja znanosti s umjetnošću odabirom izvrsnih znanstvenih ličnosti iz cijeloga svijeta koje su pridonijele čovječanstvu.
Festival ima idealističke ciljeve koji su povezani sa stvarnošću, uključujući potporu kreativnosti i inovatorima, poticanje filmaša i talentiranih ljudi, otvaranje komunikacijskih kanala između umjetnika i inovatora, itd.
Kino klub u Egiptu i kino klub u New Yorku koji su osnovani prilikom pokretanja festivala, tijekom cijele će godine prikazivati filmove sudionika i klasike svjetskog filma.

https://youtu.be/Iyli0tExWpI

https://www.facebook.com/shortfantasyLink

https://eafilmfest.org/en/home/

(Filmske novosti)