Nove vesele učionice za početak drugog polugodišta u Osnovnoj školi Štrigova

Zimske praznike Osnovna škola Štrigova iskoristila je kako bi osvježila i uredila školske prostorije te su učenici nastavu drugog polugodišta započeli u šarenim i veselim učenicama.

Tijekom praznika u svim učionicama odrađeni su soboslikarski radovi kako bi se bojama stvorila što ugodnija i poticajna atmosfera. Radove je financirala Međimurska županija iz proračunskih sredstava, a Općina Štrigova pridonijela je nabavkom namještaja i opremanja dnevnog boravka, kutka u kojem učenici provode svoje slobodno vrijeme, a koji su velikodušno uredili izvođači radova o svom trošku. Zadovoljan radnom akcijom je ravnatelj Osnovne škole Štrigova Stanislav Rebernik, a izvršene radove obišao je župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženkom Novak koji su prilikom posjeta školi učenicima donijeli skromne slatke darove.

U Osnovnoj školi Štrigova kontinuirano razvijaju standard odgoja i obrazovanja u školi, a 167 učenika ima besplatno osigurano tri obroka tijekom boravka u školi. Škola je dobro opremljena, a nakon obnove učionica slijedi i obnova hodnika čime će unutrašnjost škole biti u potpunosti obnovljena.

(Služba za poslove župana)