NIJE LAKO BITI JA U KINU NA LUČICI ! (foto Tin Tomanić)

Nekad vrlo popularno kino Rudar posljednji je film odvrtjelo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada ga je zadesila sudbina svih kina u Hrvatskoj koja su zbog razvoja novih tehnologija i skidanja filmova s interneta propala.

Da ipak postoji interes da se film pogleda na velikom platnu i u dobrom društvu pokazalo se jučer, kada se projekciji filma na otvorenom u gradskoj lučici, odazvao velik broj građana.

Obnovom zgrade gradske uprave i uređenjem Centra za kulturu kao i renoviranjem dvorane kina Rudar, možda će ta dugotrajna tradicija opet zaživjeti. 

Za one koji jučer nisu bili na projekciji kažimo da se film zvao NIJE LAKO BITI JA te donosimo kratki sadržaj da bi mogli vidjeti što su propustili.

SADRŽAJ FILMA:

 

Grace (Eva Mendes) je samohrana majka. Previše je zauzeta žongliranjem poslom, računima i poprilično udanim dr. Hartfordom (Matthew Modine) da bi dala svojoj kćeri Ansiedad (Cierra Ramirez) pažnju koja joj očajnički treba. Kada Ansiedadina nastavnica engleskog gđa Armstrong (Patricia Arquette) upozna svoje učenike s klasičnim književnim djelima o odrastanju, to potakne Ansiedad da preskoči adolescenciju i krene u život bez majke. Dok se Grace zaokuplja rastućom privlačnošću svojeg kolege s posla (Eugenio Derbez), Ansiedad traži pomoć svoje vjerne prijateljice Tavite (Raini Rodriguez) da isplanira svoj prečac prema «odraslosti». Ali kako se njezin promašeni plan razvija, Ansiedad i Grace moraju naučiti da odrasti katkad znači ponašati se u skladu sa svojim godinama.