Nezaboravna pustolovina u knjižnici za kraj Mjeseca hrvatske knjige u Murskom Središću

Ovogodišnje izdanje Mjeseca hrvatske knjige održavalo se pod nazivom Književnost bez granica od 15. listopada do 15. studenog pod sloganom „Nek ti riječ ne bude strana(c)“.

Tom je prigodom i školarcima Murskog Središća priuštena zanimljiva avantura. Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće u suorganizaciji sa Centrom za kulturu „Rudar“ i Društvom naša djeca, te uz potporu Grada Mursko Središće organizirala je parlaonicu s djecom osnovne škole. Tema parlaonice bila je razlika u djetinjstvu danas u odnosu na djetinjstva od prije nekoliko godina, pa i desetljeća. Uočene su velike razlike i nagle promjene, te su današnjim generacijama djetinjstva kakva gledaju na pojedinim filmovima i slušaju od starijih generacija gotovo pa i nezamisliva.

Uz parlaonicu pojela se i koja kriška pizze, a nakon toga djeca su uz grickalice, sokiće,  pokriveni dekicama pogledali jedan film koji svjedoči upravo drugačijim vremenima i djetinjstvu punom avantura. Najzanimljiviji dio slijedio je nakon toga, a to je noćenje u knjižnici. Spavanje je ipak stalno odgađano igrom, čitanjem i skupljanjem raznih dojmova s ovog događaja koji, sigurno smo, će se svoj djeci ostati u dobrom sjećanju.

(GMS)