New York – Inđija: Čakovčanka Stanka Gjurić osvaja međunarodne filmske festivale!

Istaknuta hrvatska umjetnica Stanka Gjurić ponovno je ostvarila je uspjeh uvrštenjem njezinog najnovijeg filma “Iz New Yorka, s ljubavlju” u službenu selekciju prestižnog Međunarodnog festivala kratkometražnog filma i fotografije “Short Cut” u srpskoj Inđiji.

Ovaj festival, koji se održava u srcu Vojvodine, poznat je po tome što pruža platformu za promicanje kratkometražnog filma i fotografije te okuplja talentirane umjetnike iz cijelog svijeta.
Film ‘Iz New Yorka, s ljubavlju’ prikazuje užurbanost grada i njegovih stanovnika, a istovremeno i poetiku urbanog života u jednom od najpoznatijih svjetskih metropola. Gjurić je uspjela dočarati autentičnu atmosferu New Yorka, čime je očigledno osvojila srca festivalskog žirija.

Međunarodni festival kratkometražnog filma i fotografije u Inđiji svake godine privlači brojne autore i posjetitelje te se, također i zbog svoje internacionalne dimenzije, ističe kao jedan od važnijih kulturnih događaja u regiji. Festival nudi bogat program koji uključuje projekcije filmova, izložbe fotografija, radionice i panel diskusije, omogućujući sudionicima da razmjenjuju iskustva i proširuju svoje profesionalne mreže.

Svečano otvorenje festivala zakazano je za 30. kolovoza 2024., a film Stanke Gjurić će biti prikazan tijekom trajanja festivala.

https://shortcutfest.net/en/home/

Kulturni info