Ne propustite božićnu čaroliju Stridonna i Patrika Zamude – danas u 18 sati u CZK Rudar

 

Kupnja ulaznica moguća neposredno prije koncerta – za sve s ulaznicom za koncert Sestara Husar ulaz besplatan

Danas u 18.00 sati na rasporedu je još jedna božićna čarolija u Centru za kulturu „Rudar“. Riječ je o koncertu Ženske vokalne skupine Stridonne i Patrika Zamude na klaviru. Ulaznica još uvijek ima i mogu se kupiti na blagajni nesporedno prije koncerta, a napominjemo da je za sve koji imaju ulaznicu za jučerašnji koncert Sestara Husar  upad besplatan.

 Stridonne

Ženska vokalna skupina Stridonne osnovana je 2009. godine pod umjetničkim vodstvom maestre Nore Nemec. Od samog početka Stridonne su iznimno aktivne u glazbenom životu svoga kraja. Sudjeluju na različitim manifestacijama, kulturnim i humanitarnim događajima u Štrigovi i Međimurju. Tijekom godina djelovanja skupina je povećavala broj pjevačica i proširivala glazbeni repertoar.  Svoj glazbeni put Stridonne su započele obradama međimurskih narodnih pjesama. Nastavile su u smjeru klapskog pjevanja u kojemu su postigle nekoliko značajnijih uspjeha. Među najznačajnijima su nagrada publike za debitantski nastup na Festivalu klapa Omiš (2013.) i 2. nagrada ocjenjivačkog stručnog žirija Omišljanske rozete (2019.). Ove godine na Festivalu ženskih vokalnih sastava u Bocanjevcima osvojile su prvu nagradu stručnog žirija te nagradu za najbolje izvedenu etno pjesmu. Godine 2022. sudjelovanjem na 16. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u Zagrebu u klasičnoj kategoriji osvojile su srebrnu plaketu čime su Stridonne zakoračile u klasični stil pjevanja. Nastupom na Županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava u Svetoj Mariji svojim klasičnim repertoarom ostvarile su plasman na 56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu na kojem su se također uspješno prezentirale osvojivši srebrnu plaketu u svojoj kategoriji. Maestra Nemec diplomirala je dirigiranje i glazbenu pedagogiju u Budimpešti te solo pjevanje u Grazu. Uspješno je vodila nekoliko zborova u Grazu, a trenutno radi kao glazbeni pedagog u Austriji i Štrigovi.

Patrik Zamuda

Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić Čakovec, smjer klavir, po završetku koje upisuje srednju Glazbenu školu u Varaždinu u klasi prof. Predraga Šanteka. Pod njegovim mentorstvom uspješno je nastupao na međunarodnim klavirskim natjecanjima. Nakon završene mature, upisuje Universität für Musik und darstellende Kunst Graz, smjer Instrumental (Gesangs) pädagogik (IGP) – Klassik-Klavier. Pijanističku naobrazbu stekao je u klasi univ. prof. Mag. Art. Manfreda Tauscha s kojim je držao koncerte u okviru fakulteta i izvan njega, dok je naobrazbu instrumentalne pedagogije stekao kod poznatog svjetskog klavirskog pedagoga prof. Christiana Tarle. Kao drugi glavni predmet odabire jazz klavir kod dr. Mag. Art. Michaela Kahra. Nakon četverogodišnjeg studija diplomirao je u listopadu 2020. godine sa odličnim uspjehom i stekao titulu Bachelor of Arts a iste godine upisuje i magisterij. Samostalnim koncertima i korepeticijom aktivno učestvuje u kulturnim događanjima u Hrvatskoj a preko 10 godina je i voditelj Zbora mladih u Župi Sv. Martina na Muri. Svoje umjetničko stvaranje temelji na individualnosti i improvizaciji kao neophodnom obliku muziciranja svakog umjetnika što nastoji prenijeti i na svoje učenike. Od rujna 2020. godine zaposlen je kao učitelj klavira u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić Čakovec.

(GMS)