NASMIJAO ČAKOVEC Stand up komičar Tin Sedlar nastupio u Caffe baru Millenium

Jučer je međimurska publika mogla uživati u nastupu jednog od najboljih stand up komičara Hrvatske Tina Sedlara. Gledatelji su imali priliku vidjeti dijelove iz njegovih najboljih predstava, takozvani BEST OF MIX.

Prema reakcijama bili su više nego zadovoljni, a mnogi se još i danas smiju.

Evo što je Tin napisao povodom svog nastupa u Čakovcu:

“Dragi ljudi iz Čakovca, dolazim kod vas nakon dugo vremena i jedva čekam! Lokacija je Caffe bar Millenium, vrijeme početka 20 h, a dolazim s nekim mix materijalom koji odaberem od svega kaj imam. Svaki put mi je bilo lijepo nastupati u Čakovcu pa se nadam da se i ovoga puta vidimo i da ćemo si međusobno uljepšati nadolazeći vikend.” 

A sebe predstavlja ovako:

Iako sam po struci pedagog, najveću strast osjetio sam prema komediji. 13.12.2010. godine odlučio sam se za potez koji je u meni izazvao, do tada, najveći izvor treme – prijavio sam se na open mic večer (večer otvorenog mikrofona) u Purgeraju u Zagrebu. Na toj amaterskoj večeri sam ušao u finale, da bih dva tjedna nakon toga pobijedio u finalu i dobio priliku nastupiti s prefesionalnim stand up komičarima u Comedy klubu „Studio Smijeha“. 3.2.2011. došao je i taj nastup na toj profesionalnoj večeri – trema, uzbuđenje i strah je jedino čega se sjećam prije nastupa. Međutim, nastup je prošao vrlo dobro i dobio sam motivaciju da se nastavim baviti stand up komedijom.

Početkom 2012. godine postao je sam stalnim članom Comedy kluba „Studio Smijeha“ i to je bio veliki korak u mojoj karijeri jer sam počeo imati konstantne nastupe i česta gostovanja u drugim gradovima i državi. Radeći kao stand up komičar počeo su se otvarati mnoga vrata pa sam tako 2013. godine snimio i prvu reklamu za kino „Cineplexx“ zajedno s kolegama.

Ipak, najveći doseg moje dosadašnje karijere dogodio se 4.4.2014. godine kada sam imao premijeru svog One Man Showa „Ukratko“ koji uključuje najbolji/najdraži materijal koji sam napisao u prve tri četiri godine bavljenja stand up komedijom i koji me predstavlja kao osobu i komičara te me svaka nova izvedba tog showa veseli.

Međutim, osim stand up komedije, imao sam veliku ljubav prema kazalištu. Kao dijete sam često odlazio u kazalište i gledao predstave te sam silno želio jednog dana biti na daskama koje život znače. 2017. godine to se i ostvarilo. Naime, kroz stand up komediju upoznao je sam Zlatana Zuhrića Zuhru kojeg sam u ranijoj dobi obožavao gledati i slušati, odradili smo nekoliko nastupa zajedno i došli na ideju da napravimo kazališnu predstavu. Nakon mnogo sastanaka, dogovora, kombiniranja i kemije, došao je i dan kada je sadašnja hit komedija “Ocat i sin” ugledala svijetlo. Bilo je do 20.4.2017. godine u Garešnici. Nakon toga predstave su išle kao na traci, a osim po Hrvatskoj, nastupali smo po BiH iu Njemačkoj (Frankfurt). Kasnije smo postali stalna predstava zagrebačkog kazališta Vidra, kao što smo ostali i dan danas.

Nakon prvog One Man Show-a nastupili su sve češći i bilo je sve više angažmana. 23.9.2017. imao sam premijeru svog drugog One Man Show-a “Pozitivan šok”, a samo nekoliko dana kasnije, 30.9.2017. godine imao sam čast nastupiti u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog na “Best of Regional Stand up vol II” večeri s kolegama iz bivše države.

Treća kruna moje stand up karijere dogodila se 17.10.2019. godine kada sam imao premijeru svog trećeg One Man Show-a “Treći dejt” u kojem govorim najdraži najnoviji materijal o muško-ženskim odnosima, vezama, seksu i svim popratnim temama.

Trenutno sam u stand up komediji 10 godina i imam oko 900 nastupa po Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji itd. Što se tiče predstave, 10.10.2020. godine Zuhra i ja smo našu predstavu “Ocat i sin” izveli jubilarni 100.put i vjerujem da nas još puno toga čeka u budućnosti.

(rt, foto: Tin Tomanić)