Naša genijalna Čakovčanka: Stanki Gjurić nagrada za najbolji inozemni film “Link” u New Yorku

Pred prepunom kino dvoranom na svečanom zatvaranju Egipatsko američkog filmskog festivala koji se održao od 3. do 5. studenog u New Yorku (SAD), Stanki Gjurić uručena je 1. nagrada za najbolji inozemni film.

Njezin nezavisni kratkometražni igrano – animirani, fantastični film “Link” čija je producentica, scenaristica, snimateljica i montažerka, pa čak i glumica u istom (budući glumi samu sebe), nalazio se u konkurenciji filmova iz cijelog svijeta, filmaša iz čak 56 zemalja, no žiri je odlučio kako upravo Stankin film znatno odskače svojom originalnošću. Nagradu joj je, u prisustvu žirija, dodijelio osnivatelj festivala, g. Safwet Yousef.

‘Egipatsko-američki filmski festival’ “EAFF” (za kino i umjetnost) ima idealističke ciljeve koji uključuju potporu kreativnosti, te poticanje talentiranih filmaša otvaranjem komunikacijskih kanala između umjetnika i inovatora.
Kino klub u Egiptu i kino klub u New Yorku koji su osnovani prilikom pokretanja festivala, tijekom cijele će godine prikazivati filmove sudionika, kao i klasike svjetskog filma.

https://www.facebook.com/shortfantasyLink

https://eafilmfest.org/en/home/

filmske novosti

VIDEO: