NA SMRTNI POSTELJI – DRAMSKA SEKCIJA KUD-a MURA U PUNOM POGONU

Dana 19.10.2016. godine na sastanku Upravnog odbora KUD „Mura“ Mursko Središće oformljena je dramska sekcija, na inicijativu Bračko Bojana, u dogovoru sa predsjednikom Slavkom Bregovićom.

Nakon toga u medijima (Međimurje, Međimurske novine, Muralist) je objavljen javni poziv za buduće članove – glumce dramske sekcije, obavljeni su i osobni kontakti sa potencijalnim članovima, te je dana 01.12.2016. godine održan je prvi tj. osnivački sastanak dramske sekcije na koji se javilo 15 članova, a neki su kasnije odustali zbog objektivnih razloga, uz izražavanje potpore prema mogućnostima – npr. Horvat Vesna, Šoštarić Mirjana, Posavec Christian, Radiković Ivana i Tomšić Rea.

Dramska sekcija probe je službeno započela 21.12.2016. godine, održavaju se dva puta tjedno – ponedjeljak i srijeda u 20,00 sati u prostorijama TIC-a, i do sada je održano 17 proba. Uvježbava se i glumiti će se komedija „Na smrtni postelji“ međimurskog autora Stjepana Škvorca. Prvi nastup planiran je u svibnju  2017. godine u Murskom Središću, a zatim do kraja godine u Peklenici, Križovcu, Štrukovcu i Hlapičini, te u Lendavi.

Napominjem da se probe dramske sekcije održavaju 2 puta tjedno, a prije premijere biti će i 3 puta tjedno, zbog želje za što bržim i kvalitenijim uvježbavanjem teksta, glume i ukupnog scenskog postavljanja predstave, a službeno će voditeljski biti obračunata samo jedna proba tjedno, što je dodatni doprinos ponovnom oformljenju i radu dramske sekcije KUD-a „Mura“ Mursko Središće.

ČLANOVI DRAMSKE SEKCIJE:

  1. Barat Roberta – Mursko Središće
  2. Hrastić Štefica – Hlapičina
  3. Žganec Štefica – Mursko Središće
  4. Rajf Marina – Mursko Središće
  5. Moharić Jelena – Mursko Središće
  6. Nađ Melita – Mursko Središće
  7. Tarandek Meri – Mursko Središće
  8. Rob Josip – Mursko Središće
  9. Nerer Mario – Mursko Središće
  10. Halas Denis – Mursko Središće
  11. Bračko Bojan – Mursko Središće

voditelj – Bojan Bračko Bidjo

foto s probe dramske sekcije 15.03.2017. – Tin Tomanić

unnamed (1)a

unnamed (2)a

unnamed (3)a

unnamed (4)

unnamed (5)a

unnamed (6)a

unnamed (7)a

unnamed (8)a

unnamed (9)a