Na online javnom razgovoru upoznaj ljude koji šire kreativnost i umjetnost u Međimurju

Predstavnici udruga Fotoklub Čakovec i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM) češće se bave brušenjem vještina, kreativnošću i umjetnošću nego govorenjem o sebi i o svojim udrugama. Nemojte propustiti ovu rijetku priliku i saznajte nešto više o ovim zanimljivim kreativcima te o tome kako funkcioniraju udruge koje vode.

U četvrtak, 8. listopada 2020. godine u 17 sati na Scheier Facebook stranici pratite zadnji online javni razgovor u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier pod nazivom Upoznaj čakovečke udruge koje šire kreativnost: Fotoklub i HDLUM

s kreativno i umjetnički usmjerenim udrugama Platforme za Društveni centar Čakovec.

Predstavnici udruga Fotoklub Čakovec i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM) ovom će prilikom ispričati nešto više o uspjesima, neuspjesima i djelovanju ovih udruga, članstvu i budućim planovima kojima planiraju osvježiti kreativnu i umjetničku scenu Međimurja.

Fotoklub Čakovec predstavit će Davorin Mance i Davor Žerjav, fotografi koji već godinama šire fotografsku umjetnost i vještine u Međimurju među svim generacijama od osnovnoškolske dobi pa nadalje.

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM) predstavit će akademski slikar i glazbeni producent Bojan Miljančić, a uz to će nas i upoznati s umjetničkom scenom koja djeluje u Međimurju te interdisciplinarnim i inovativnim praksama koje umjetnici ove strukovne udruge kontinuirano šire.

Svi zainteresirani mogu se uključiti i pratiti razgovor uživo na Scheier Facebook stranici.

Razgovor će moderirati Filip Živaljić, novi direktor Platforme za Društveni centar Čakovec.

Cilj razgovora je upoznati međimursku i širu javnost s udrugama članicama Platforme za Društveni centar Čakovec, čakovečkom umjetničkom scenom, kreativnim i proaktivnim ljudima koji svakako mogu biti poticaj i vrelo korisnih informacija za svakog tko želi biti dio ili doprinijeti razvoju umjetničke i društveno-kulturne scene.

 

Novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram).

Javni razgovori organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Valentina Nedeljko,

Koordinatorica edukacija, događanja i studijskih posjeta

Platforma za Društveni centar Čakovec

Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier