Na MEV-u znaju kako popularizirati STEM

Održane radionice u sklopu projekta LORI vrijednog oko 3 milijuna eura

Međimursko veleučilište u Čakovcu jedan je od partnera u projektu „Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI”, usmjerenog ka poboljšanju i unapređenju STEM vještina učitelja, odgojno obrazovnih radnika i učenika osnovnih škola, kroz uspostavu modernog i adekvatno opremljenog Centra.

U sklopu projekta u subotu su u Međimurskom veleučilištu u Čakovcu organizirane radionice, odnosno prezentacija implementacije inovativnih i interaktivnih sadržaja za učenike u osnovnim školama na temu popularizacije STEM-a u kojoj su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec i Sveti Đurđ.

Imali su priliku sudjelovati u eksperimentima vezanim uz inženjerstvo, elektrotehniku, mehaniku, termotehniku, tehnologiju građenja, mehaniku automobila i druga područja, a za sve prezentirano pokazali su velik interes.

MEV je odabran kao partner u projektu LORI zbog svojeg iskustva u razvoju novih obrazovnih programa te zbog svojih postojećih studija koji su usmjereni na razvoj i primjenu STEM vještina, istaknuo je dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan.

– Međimursko veleučilište jako je ponosno i sretno što smo dio projekta LORI koji je vrijedan nešto manje od 3 milijuna eura, a naš je udio u projektu vrlo velik i izdašan. Svakako treba naglasiti da je to financijski najvrjedniji projekt ikad u koje je bio uključen MEV i da je to logički nastavak na Znanstveni centar – centar održivog razvoja za koji smo iz EU fondova dobili nešto manje od 2 milijuna eura – rekao je Klopotan.

Dodao je kako će LORI u punom smislu riječi dati vjetar u leđa Centru održivog razvoja MEV-a .- Očekujem da provođenjem tog projekta naš Centar u potpunosti zaživi, ekipira se i postane upravo ono što je potrebno gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a to je jak centar s izvrsnim ljudima koji žele raditi s mladima, koji žele raditi znanstvena istraživanja i pomoći razvoju Veleučilišta i ovoga kraja – zaključio je Klopotan.

Nositelj projekta LORI je Grad Ludbreg, a osim MEV-a, partneri su Osnovna škola Ludbreg, Osnovna škola Veliki Bukovec, Osnovna škola Sveti Đurd, Varaždinska županija i First Scandinavia.

(Mediji MEV)