Mursko Središće ponovo na smrtni postelji

Mursko Središće 19.05.2018. godine ponovo je bilo „Na smrtni postelji“, u sklopu programa Dana Grada Mursko Središće.

Glumice i glumci dramske sekcije KUD-a Mura Mursko Središće – Marina Rajf, Bojan Bračko, Jelena Moharić, Mario Nerer, Štefanija Žganec, Melita Nađ, Mirjana Šoštarić, Denis Halas i Josip Rob kvalitetno su odigrali međimursku komediju „Na smrtni postelji“, čiji autor teksta je Stjepan Škvorc, a redatelj Bojan Bračko.

Publika je uživala u 50 minuta smijeha i zabave, a naši glumci „posao“ su odradili na visokom nivou glumačke izvedbe.

U Centru za kulturu Mursko Središće okupio se zavidan broj posjetitelja.

Ističemo da je serjojnska dramska družina na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu imala vrlo uspješan nastup i odlične recenzije od strane stručnog žirija, te osvojila čak 3 nominacije – među najboljih 5 u svojim kategorijama bili su: Jelena Moharić za najbolju sporednu žensku ulogu, Mario Nerer za najbolju sporednu mušku ulogu, i Bojan Bračko nominiran za najboljeg režisera.

Značajan je to uspjeh, a naročito kad se uzme u obzir da dramska sekcija Mursko Središće pod vodstvom Bojana Bračka djeluje tek nešto više od godinu dana, a prije toga preko jednog desetljeća nije bila aktivna.

RECENZIJA – IZVJEŠĆE IZBORNIKA FESTIVALA KAM Igora Ružića:

„Još jedan tekst već dugo najplodnijeg autora na KAM-u, Stjepana Škvorca, bitno je kompleksniji u strukturi, dok je predstava ambicioznija na mnogim planovima, od scenografije i kostimografije do čvrste režije Bojana Bračka, koji ujedno igra i jednu od ključnih uloga. Ponovno se zaplet vrti oko nasljedstva dok je onaj čiji bi odlazak aktualizirao to pitanje – još živ. Upravo na granici života i smrti pleše ova predstava, jer otac glumi da umire ili je „samo malo zamro“, dok se iznad njegove glave već vodi grčevita borba za ono materijalno što ostaje. U klasičnoj dramskoj situaciji, koja možda i nenamjerno posuđuje od Shakespearova „Kralja Leara“, otac kojeg igra sam redatelj ima tri kćeri od kojih samo jedna iskreno brine za oca. Nju, Maru, igra gestualno, facijalno i glasovno impresivna Jelena Moharić, kojij izvedbeno parira jedino njezin scenski suprug Ivek – Mario Nerer, kojem na ruku ide i najopakije napisana uloga, pa ne čudi što briljira. Predstava koja kvalitetom zapleta i obrade odskače od vlastite uobičajene tematike“ – Igor Ružić, Zagreb, 28.travnja 2018.

(rt, foto: A. Jurak)