Mješoviti župni zbor uspješno predstavljao Mursko Središće na Zborskim danima Opatije

Mješoviti pjevački zbor župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća ove subote sudjelovao je na manifestaciji „Zborski dani u Opatiji“. U Centru Gervais  nastupilo je osam pjevačkih zborova iz Hrvatske i Slovenije.

Svojim nastupima sve prisutne u Centru Gervais oduševilo je svih osam  zborova, počevši od domaćina MPZ DVD-a Opatija, ŽePZ „Pristan“ Koper, MPZ „Zvon“ Dobrinj, MPZ „Župe Mursko Središće“, MePZ „Maestral“ Koper, Ansambl „Kaljina“ Rijeka, KUU „Sklad“ Bakar i Mvs „ Nešpula“ Pula, a sve pod ravnanjem svojih dirigenata Damira Smerdela, Eliane Humar, Danijele Sabo, Danijela Puklavca, Borisa Denisjuka, Nine Simčić I Tatjane Merkl.

Nakon pojedinačnih nastupa zborova slijedio je i završni nastup svih, a njima su se priključili i dogradonačelnik Opatije Emil Priskić i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Moramo reći da su naši zboraši dobili sve pohvale za svoj nastup i izvedbe na samoj smotri.

Prije koncerta svim prisutnima su se obratili domaćin dogradonačelnik grada Opatije Emil Priskić koji je pozdravio sve goste i prisutne te rekao da je ovo još jedan dokaz kako glazba povezuje ljude, krajeve i običaje.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak koji došao u pratnji središćanskog zbora  rekavši da je uživao u bogatstvu hrvatskog glazbenog, izričaja, melosa te raznih dijalekata.

Prisutnima se obratila i predsjednica  domaćina  iz Opatije Marija Serdar. Istaknula je kako je ovo već treća godina kako Opatija organizira međunarodnu smotru zborova, kako bi njena turistička ponuda bila obogaćena dodatnom vrijednošću amaterskog zborskog pjevanja.

Nakon toga predstavnicima sudionika podijelila je prigodne poklone. I zbor središćanske župe uzvratio je također poklonom.

Ono što posebno članovi zbora iz Murskog Središća naglašavaju je veliko gostoprimstvo domaćina iz Opatije, na kojem im se najljepše zahvaljuju, te poručuju da će i oni biti isto tako dobri domaćini u uzvratu koji slijedi 03. 06. 2018. godine.

Naime članovi MPZ DVD-a Opatija bit će gosti u Murskom Središću u nedjelju, gdje će pjevati misu u 11,00 sati , a nakon toga imat će i mali koncert. Domaćin tom susretu uz Župu bit će i Grad Mursko Središće, pa je tako gradonačelnik Srpak uputio poziv dogradonačelniku Priskiću da i on posjeti Mursko Središće

(tekst Z. Rihtarec  foto: MPZ Župe)