MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „DR. VINKO ŽGANEC“ IZ VRATIŠINCA SA SRETNIH 13 NASTUPA

U subotu 25. veljače Mješoviti pjevački zbor ”Dr.Vinko Žganec” iz Vratišinca održao je redovnu drugu godišnju skupštinu. Ovaj vrlo mlad, ali po mnogočemu iznimno napredan, talentirani i uporan zbor prepoznat je na brojnim nastupima. U zboru djeluje dvadesetak pjevača koji dva puta tjedno vježbaju pjevanje sa stručnim profesorom Tomislavom Cvrtilom.

unnamed (3)

U izvješću koje je podnijela sama predsjednica zbora Katarina Kukovec osvrnula se na naporan rad te prisjećivanje na brojne nastupe u općini te županiji gdje su pokazali da opravdavaju osnivanje ovog zbora koji nosi ime ponosa Vratišinca. Za mladi zbor 13 nastupa u prošloj 2016. godini nije mala stvar, što ih svrstava u jednu od najponosnijih Udruga u općini. Planirano za tekuću godinu jest još jednom opravdati svoj rad na brojnim nastupima, pokušati nastupiti i izvan županije, a možda i preko granice.

unnamed

Financiraju se iz donacija i članarina, a prihodi u 2016. godini su iznosili 28.445,00 kuna. Skupštinu su pozdravili Načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, predsjednica KUD-a Gornji Kraljevec Štefanija Jambrošić, predsjednik KUD-a Dr.V.Žganec iz Vratišinca Mario Šarić, predstavnica Savjeta mladih općine Vratišinec, predstavnik Zbora župne crkve koji su svi redom pohvalili nastupe zbora, ali također i ponudili suradnju na način da zajedničkim nastupima promoviraju općinu i Akademika Dr. Vinka Žganca. Osim njih nazočnima su riječi pohvale uputili i Biserka Tarandek, likvidatorica zbora, predstavnica umirovljenika općine Vratišinec te Tomislav Cvrtila, učitelj.

(Damir, foto MPZ)

unnamed (2)

unnamed (4)