MELITA MAKOVEC IZ ZASADBREGA OBJAVILA PRVU ZBIRKU POEZIJE „ČEŽNJA“

Melita Makovec rođena je 22.02.1982 g. Živi u Zasadbregu. Pohađala je osnovnu školu „I.G.Kovačić“ u Lopatincu, a srednju medicinsku školu završila je u Varaždinu, smjer zdr. lab. tehničar . Majka je dvoje djece, kćeri Larise (14) i sina Larena (11). Radi u Tubli d.o.o, jer u struci ne može naći posao.

Snimka cijelog zaslona 14.6.2016. 214247

Učiteljica Vera Munđar otkrila je njenu ljubav prema pisanju poezije. U osnovnoj školi dobila je dvije nagrade, za prvi objavljeni rad ˝Moj jablan˝ u tadašnjoj Modroj lasti, a iste te godine dobiva drugu državnu nagradu za rad ˝Neka se više ne spominje˝ na temu ˝Bleiburg i stradanja Hrvata˝ u nagradnom natječaju lista ˝Narod˝.

Nakon osnovne škole nije ništa objavljivala,više je pisala za sebe i svoju dušu. Ali evo,htjela je to podijeliti sa svima i uz dugotrajno traženje izdavača za izdavanje knjige, jer poezija se danas skoro pa i ne prodaje, nakon podosta odbijenica javila se izdavačka kuća KC KALLIOPA iz Našica koja je bila voljna surađivati sa njom. I tako nastaje njen prvijenac, zbirka poezije „Čežnja“

 

Melita zahvaljuje svojim sponzorima, Auto Ivek j.d.o.o. iz Hlapićine, općini Sv.Juraj na Bregu, Gradu Mursko Središće, auto Boj d.o.o Zasadbreg, Femi d.o.o. Zasadbreg, i frizerskom salonu ˝KA˝ iz Sv. Martin na Muri, koji su donirali svoja sredstva da bi knjiga mogla ugledati svjetlo dana.

(R. Tomanić)