Međunarodni dan dječje knjige vrtićanci obilježili u Gradskoj knjižnici Mursko Središće

Kako bismo obilježili Međunarodni dan dječje knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće posjetila su djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak (mlađa odgojna skupina Pačići) i tete Martina i Kristina.  Umjesto zatvorenog prostora knjižnice iskoristili smo šarene tepihe, vesele stolice i lijepo vrijeme te smo našu čitaonicu preselili na prekrasno uređen uskrsni gradski trg. Čitali smo svima nama dobro poznatu priču o malom pačiću koji je postao labud te smo razgovorom o toleranciji potaknuli emotivnu inteligenciju najmlađih sudionika koji su zaključili da je “ružno biti zločest i ohol”.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena.

Dječje knjige su važne u odrastanju djece i stvaranju ljubavi prema čitanju od najranije dobi. Glasno čitanje povezuje čitatelja i one kojima se čita, stavlja knjigu u središte pažnje, potiče razmišljanje, budi radost i znatiželju te je izvor vrijednog i uzbudljivog iskustva. Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja. Nacionalna strategija za poticanje čitanja promiče čitanje kao važnu društvenu vrijednost, zato  ČITAJMO DA NE OSTANEMO BEZ RIJEČI!

Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće