Međimurski branitelji i članovi njihovih obitelji sudjelovali na 30. hodočašću u Mariji Bistrici

U nedjelju, 2. listopada 2022. godine održano je 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj koji slavi 25 godina od osnutka, u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici. Na hodočašću su između ostalih sudjelovali  branitelji i članova njihovih obitelji iz Međimurja u organizaciji  Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Misno slavlje koje je održano u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, vojnim biskupom  monsinjor Jure Bogdanom i prvim vojnim biskupom Josipom Jezerincem. Predsjednikom HBK  zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom Tomom Vukušićem, te drugim biskupima i provincijalima, biskupskim vikarima, vojnim i policijskim dekanima i kapelanima.

Nuncij je u svojoj propovjedi između ostalog istaknuo „Samo onaj koji istinski služi, ispunjavajući svoju dužnost iz ljubavi, taj živi punim životom, čak ako se osjeća beskorisnim , jer na vjeruje da je učinio nešto posebno ispunjavanjem svoje dužnosti, Gospodin će ga nagraditi i učiniti da uvijek živi“

Vojni biskup Jure Bogdan istaknuo je „Draga nam domovina Hrvatska, kojoj se okrutno trgala i rašivala haljina dostojanstva i časti, iznjedrila je u najbolnijim trenutcima svoje Kalvarije najodanije i najodlučnije, hrvatske branitelje koji su, zagledani u ideale vječite, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana, omogućili toliko žuđeni mir i potrebnu slobodu“.

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved prisjetio se u kratkoj izjavi „Uvijek kada dođemo u ovio svetište u molitvama i mislima su nam na prvom mjestu naši hrvatski branitelji koji su svoje živote položili za slobodnu državu Hrvatsku“

Foto: S.Horvat

Tajnik  Koordinacije
Dražen Tkalec,struč.spec.ing.admin.chris.