MEĐIMURSKA PRIRODA Živopisna književna riječ na Matulovu gruntu

Tradicijski posjed gornjeg Međimurja, Matulov grunt u Frkanovcu, došle su u nedjelju 21. svibnja razgledati brojne obitelji. Organiziran je prvi ovogodišnji Dan otvorenih vrata uz književni susret. Posjetitelji su istraživali skrivene kutke stare hiže i preše te razgledali gruntište samostalno ili uz vođenje stručnih interpretatorica prirodne baštine Mihaele Mesarić i Sare Srša iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode koja upravlja ovim objektom i edukacijsko-istraživačkim centrom.

Bonus plus prvog ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata na Matulovu gruntu bio je književni program. Zainteresirana javnost imala je priliku upoznati rad književne prevoditeljice Anite Vuco. U razgovoru s posjetiteljima Matulova grunta govorila je o izazovima prevođenja književnih tekstova, Danilu Kišu kao svakodnevnoj inspiraciji, prevođenju djela Miroslava Krleže, životu u Italiji i povezanosti članova Društva hrvatskih književnih prevodilaca, ali i njezinom iskustvu korištenja rezidencije Matulov grunt. Književnom susretu nazočio je i prevoditelj Tvrtko Klarić.

Matulov grunt obišao je i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula sa suprugom Mirjanom. Dan otvorenih vrata Matulova grunta održat će se ponovo za mjesec dana, u nedjelju 25. lipnja.

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu