MEĐIMURSKA PRIRODA Noć muzeja ’24 u Centru Med dvemi vodami uz kamišibaj i izložbu fotografija autorice Kristine Poljak

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu sudjeluje u 19. Noći muzeja. Ovogodišnja tema manifestacije na nacionalnoj razini glasi „Muzeji i nova publika‟, a svoja vrata, u petak 26. siječnja 2024. godine, otvorit će besplatno brojni muzeji i posjetiteljski centri diljem Hrvatske. Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u fokus svojih programskih sadržaja stavlja sovu kukuviju. Zašto? Odgovor sve znatiželjnike očekuje na adresi Trg međimurske prirode, Križovec.

„neMIR polja‟

Programi u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami započet će u 18 sati otvorenjem prve samostalne izložbe fotografija autorice Kristine Poljak iz Svete Marije. Izložbom „neMIR polja‟ predstavit će se pet fotografskih trenutaka na temu divljih životinja snimljenih na području Međimurske županije. Izložba ima humanitarni prodajni karakter. Financijskim sredstvima prikupljenim od prodaje fotografija i/ili donacijama izradit će se kućice za sove kukuvije. Izložba „neMIR polja‟ nastavlja svoj put sljedećih trideset dana (do 26. veljače) na digitalnim platformama Međimurske prirode.

„Kuku i Vukonja‟

U 19, 20, 21 i 22 sata interpretatori Međimurske prirode uvest će posjetitelje u svijet bajke kroz čaroliju kamišibaja – japanskog kazališta. Glavni lik bit će sova kukuvija. Predstava „Kuku i Vukonja‟ kratkog je formata, prigodna za sve generacije i premijerno će biti izvedena u suvenirnici Centra.

Sve osobito znatiželjne obitelji i pojedinci moći će krenuti u potragu za blagom. Pozvani su doći u Centar za posjetitelje Med dvemi vodami riješiti zagonetku. Točan odgovor bit će prilika za osvajanje malog poklona.

Ohrabrite se doći

Ulaz za razgled interaktivnog Centra je slobodan od 18 do 23 sata, a dvorištu će se svi posjetitelji moći ugrijati uz tople napitke i otvorenu vatricu na kojoj će moći i ispeći pokoju kobasicu. Tim Međimurske prirode pripremio je još poneko iznenađenje, a svim noćnim pticama odašilje pozivnicu: – Ohrabrite se u noćnim satima istražiti Centar Med dvemi vodami. Volite i čuvajte prirodu Međimurja!

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu

pozivnice Noc muzeja u Centru MDV_2024.cdr
pozivnice Noc muzeja u Centru MDV_2024.cdr