Međimurci na državnoj Smotri LiDraNo u Vinkovcima

Od 22. do 24. travnja održana je u Vinkovcima, najstarijemu europskom gradu, državna Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za osnovne škole – LiDraNo. Učenici međimurskih osnovnih škola uspješno su predstavili Županiju u svim kategorijama.

Pozivu na državnu razinu prethodile su tri selekcije, međuopćinska, županijska i državna, što potvrđuje iznimnu literarnu, glumačku i novinarsku darovitost naših učenika.

U kategoriji literarnoga izraza istaknuli su se: pjesmom „Motika“ Greta Zamuda iz Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica (mentorica Ljiljana Rinkovec), proznim radovima Noa Kolar iz Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec  radom „Rječnik“ (mentorica Ines Marčec), Leon Trstenjak iz Osnovne škole Selnica radom „Sudar na školskom parkiralištu“ (mentorica Natalija Jurinec) i David Kovačić iz Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec radom „Sega ga predi bilo“ (mentorica Sandra Logožar).

Pjesmu „Zginula je pikuša“ kazivala je u Gradskome kazalištu „Joza Ivakić“ dojmljivo Muna Pavleković iz III. osnovne škole Čakovec (mentorica Zdenka Novak).

Samostalnim novinarskim radovima istaknule su se: Tonka Cimerman iz Osnovne škole Nedelišće radom „NOVI GLAZBENI TRENDOVI: Što to mladi slušaju?!“ (mentorica Martina Horvat Kolar) te Kelly Leskovec iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri radom „Intervju s Chriztel Renae Aceveda: Ta je devojčica malo črnokožna“ (mentorica Anđelka Klemenčić).

Na državnu razinu pozvan je i školski list I. osnovne škole Čakovec „Prvin“ koji je predstavila glavna urednica Neva Novak uz vodstvo mentorice Anite Novak.

Sudjelovanje na državnoj Smotri našim je učenicima bio snažan poticaj na daljnje stvaralaštvo, a pred njima su zasigurno i novi uspjesi!

Anita Novak