Martinska procesija okupila više stotina vjernika

Drugi dan duhovne priprave za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe, započeo je misnim slavljem koje je predvodio župnik. Na misi su sviranjem i pjevanjem bila posebno aktivna djeca iz Osnovne škole, a sve to uz čitanja i molitvu vjernika animirale su vjeroučiteljica Ljiljana i učiteljica Valentina. Misno slavlje i „MARTINSKA PROCESIJA“ organizirane su u suradnji sa dječjim vrtićima „SMJEŠKO“ i „RIBICA“, te Osnovnom školom Sveti Martin na Muri.

Župnik je u propovijedi naglasio kako  ne smijemo jedni druge zaobilaziti, nikada, a posebno kada je netko u potrebi ili nevolji. Sveti Martin nam je u tome dobar primjer, zaključio je župnik.

Nakon  misnog slavlja molitvom i pjesmom krenuli smo u „MARTINSKOJ PROCESIJI“. Na početku procesije išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina. Pri završetku procesije pročitan je kratki životopis sv. Martina, te je  upriličena  scena rezanja plašta kojeg sveti Martin daje siromahu.

Sveti Martin nas potiče da ono što imamo dijelimo s drugima. Tako su djeca dijelila kolače koje su donijeli sa ostalima.
Okupilo se više stotina vjernika.

(Ivan Herceg, župnik, foto: ŽSMnM)