Martinje u gradu rudara uz dašak mađarske kulture

U Murskom Središću održala se tradicija i kršten je mošt na spomendan prvog sveca zaštitnika ovog mjesta. Ovogodišnje Martinje održano je u sklopu projekta Cross Cultural Tool Kit u suradnji s gradom Lentijem. Središćanci su tako uživali u plesovima folklornog društva Kerka iz Lentija, koje će sljedeće godine obilježiti 50 godina djelovanja.

Duga tradicija okupljanja mladih talentiranih plesača tradicionalnih plesova od Zale do Transilvanije prezentirana je i građanima Murskog Središća, a na njihovo umijeće nitko nije mogao ostati ravnodušan.

Nakon njih uslijedila je tradicionalna ceremonija krštenja mošta, dok je ostatak večeri goste zabavljao TS Frikovi, čije su note uljepšale uživanje u svemu što je bilo pripremljeno. A to su tople pečene kobasice, mnogobrojni kolači koje je spremilo Društvo žena Mursko Središće, kuhano vino, topli kesteni i razne sorte vrhunskih međimurskih vina, što je svakako bilo dodatno veselje za sve koji su se večeras odlučili okupiti.

Kako bi se lakše ispoštovale epidemiološke mjere, događaj je organiziran na otvorenom, na šetnici uz rijeku Muru, gdje se najlakše mogla poštovati distanca i gdje su se mogle sprovesti propisane epidemiološke mjere.

(GMS)