U Mariji Bistrici održano 25. vojno hodočašće

U nedjelju je održano tradicionalno 25. vojno hodočašće u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. I ove su godine Majci Božjoj Bistričkoj hodočastili brojni pripadnici svih rodova hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, kao i branitelji i članovi njihovih obitelji, zatim stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata.

Misno slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predslavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, pobožnost Križnoga puta na bistričkoj Kalvariji predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Hodočašću ove godine nije nazočila i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, već je njen izaslanik bio general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera OS RH, a uz brojne druge vojne i policijske dužnosnike, goste iz BiH, Slovenije, Poljske i Francuske, hodočašću su prisustvovali i ministri obrane general Damir Krstičević, unutarnjih poslova Davor Božinović i branitelja Tomo Medved te glavni ravnatelj policije Nikola Milin. Također hodočašću su nazočili i Ministrica obrane BiH Marina Pendeš i ministar obrane Republike Poljske Antoni Macierewicz. 12. godinu zaredom, časnici, dočasnici i vjernici iz vojne kapelanije Sv. Ilije proroka iz Petrinje, njih 30 na hodočašće su stigli pješice.

(izvor: https://www.zagorje.com/, foto: A. Jurak)