Manifestacija Noć knjige 2022. u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec

Pozivamo Vas od 22. do 25.04 na obilježavanje manifestacije Noć knjige 2022. u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec.

Noć knjige je najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj kojom se potiče kultura čitanja i razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu.
Manifestacija Noć knjige obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Dana hrvatske knjige i u sklopu Godine čitanja. Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećena knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske.
Tema ovogodišnje manifestacije je vezana uz pojam slobode odnosno knjige kao prostor slobode.

Opći odjel uz suradnju Heklica u knjižnici predstavit će u 16 h radionicu pletenja rukavića, medicinskog pomagala za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

U 18 h održat će se otvorenje izložbe likovnih radova i rukom pisanih stihova Vesne Parun povodom njezine 100 godišnjice rođenja, a u 19 h glazbeno-poetska večer na kojoj će sudjelovati Lea Šprajc, Emanuel Srpak i Ljubomir Ciglar.

Dječji odjel pripremio je izložbu likovnih i literarnih radova na temu “Sloboda o kojoj se pjeva”.

25.04.2022.

Na Općem odjelu u 18 h održat će se poetska večer učenika Gimnazije “Josip Štolcer Slavenski” Čakovec uz mentoricu prof. Nadu Čatlaić, dok će na Dječjem odjelu u 11 h svoju knjigu “Plavac” predstaviti mlada književnica Gita Radiković.

Gordana Vidović, dipl.bibl.

Informator na Općem odjelu