Mame, napišite inspirativnu poruku svom djetetu koja će u muzeju biti sačuvana za vječnost

Drage mame,

Imati dijete je hrabro. Postaviti ga na noge, voljeti, podržavati i osnaživati, učiniti ga spremnim za samostalan život u današnjem svijetu, to je umjetnost – umjetnost života.

Mnoge stvari o kojima majke razmišljaju kada dobiju dijete, ali i tijekom prvih godina njegova života, nikada ne izgovore na glas. Želje, nadanja, strahovi, tiha sanjarenja, ostanu tako zauvijek skriveni u vama.

Ponekad niste ni svjesne da svaka lijepa riječ, koju uputite svojem djetetu, formira u njemu stabilnost, osjećaj pripadnosti, sigurnosti i ljubavi i baš zato, baš ovim projektom, želja nam je potaknuti vas da napišete svoje izrečene i neizrečene misli i poruke koje želite uputiti svojem djetetu, a koje će vaše dijete pročitati možda već sutra, a možda tek za 5, 10 ili više godina i tako primiti trajnu uspomenu svoje majke.

Vaše roditeljske poruke bit će korištene kao vrelo inspiracije za izradu skulpture pod nazivom Umjetnost života koju će izraditi akademski kipar Denis Krašković.

Denis Krašković je autor više javnih skulptura od kojih je najpoznatija “Kit” na jezeru Jarun u Zagrebu, a njegove skulpture krase i okoliš Arena centra u Zagrebu.

Pojednostavljenim formama njegovi radovi postavljeni na javnim površinama postaju dječji rekviziti za igru. Na jednostavan, dopadljiv i djeci razumljiv način on prezentira umjetnost, te smo ga iz tog razloga izabrali za kreatora koji će, inspiriran majčinskim porukama, omogućiti stvaranje djela koje će prezentirati sve poruke koje majke pošalju svojoj djeci.

Ovo je prvi puta da svatko od nas može sudjelovati u izgradnji umjetničkog djela. Prvi puta imamo priliku svojem djetetu stvoriti trajnu uspomenu kroz umjetničko djelo.

Bebivita će skulpturu inspiriranu vašim porukama donirati Muzeju grada Šibenika, gradu koji je već 60 godina mjesto održavanja Međunarodnog festivala djeteta, gdje će skulptura postati dio stalnog postava muzeja. U sklopu postava će biti izložene i vaše poruke, te ćemo tako na jedinstven način spojiti umjetnost i život.

Poruke će biti sažete i u virtualnom svijetu, te ćete im uvijek moći pristupiti online i pokazati ih svojim mališanima.

Kako mogu ostaviti poruku?

Pitate se kako će vaša poruka stići na pravo mjesto? Vrlo jednostavno! Kliknite na ovu riječ šaljite i to će vas će vas odvesti do jednostavne forme koju je potrebno ispuniti i jednim klikom poruka će stići na svoje odredište. Poruke nam šaljite do kraja kolovoza.

Što bih mogla poručiti svome djetetu?

Razmislite i zapišite što biste poručili svojem djetetu za budućnost? Kojim biste ga riječima podržali na njegovom putu? Koju biste misao darovali svojem djetetu da ga prati i snaži u životu?

Svaka mama ima neku svoju mudrost života i svaka je od njih neprocjenjiva. Zato je Bebivita odlučila izgraditi vezu između tih poruka i prikupiti ih na jednom mjestu za svu našu djecu i za budućnost.

Bebivita razumije važnost građenja. Svakoga dana kvalitetna hrana djetetu daje sve što im treba da narastu zdravi i snažni, a vaša ljubav i mudrost daju im sve što je potrebno da budu posebni.

Poruka koja vam prva padne na pamet, zasigurno je najiskrenija i najbolja, ali ako vam baš nikako ne ide i treba vam inspiracija, evo nekih poruka koje bi vas mogle potaknuti…

Iz srca nam šaljite svoje najiskrenije poruke, mudrosti i želje, za koje biste voljeli da vaše dijete vode kroz život, a mi ćemo se potruditi da ih pretvorimo u umjetničku formu koja će simbolizirati svu ljepotu roditeljstva i osjećaja koje ono donosi.

Vaša ljubav stvorila je život, a vaša mudrost stvorit će umjetnost!

BEBIVITA https://www.bebivita.hr/