MAKAMUS: Živimo “Bajku o suncu!”

ŽIVIMO BAJKU O SUNCU!

Živimo vrijeme veličanja neprirodnih vrijednosti. Živimo vrijednosti koje idu onkraj prirode pa čak i protiv prirode. Živimo vrijeme u kojemu pridajemo ogromnu važnost virtualnom životu, a istovremeno nam onaj jedini pravi djeluje kao nevažan, malovrijedan i kao nešto „u što se možemo uvijek skloniti” ako ovo konzumno i plastično izađe iz mode. Sigurni smo da će nas taj „zaklon” uvijek bezuvjetno čekati???

Ulomci „Bajke o suncu”, ali i ključne poruke predstave snažno zovu u praiskon, u „zaklon” i u svevremenske vrednote života. Najobičnijim riječima rečeno „Bajka o suncu”, nova kazališna predstava MAKAMUS-a pršti vedrinom, jednostavnošću, ritmom i zovom u život. Zove na dodir bose noge s travom, zemljom, vodom, zove u šume, zove na sunce! Predstava na tron svetosti stavlja osobu, zdrave odnose u zajednici s poštovanjem i uvažavanjem starijih, prije svega izgovara glasno NE sebičnjaštvu i veliča brigu za bližnje, brigu za druge.

Iako scenom prolazi prava vojska malih glumica i glumaca, radnja se lako prati, međimurski kajkavski je iznenađujuće simpatična komunikacijska šifra, kostimi i scena do gola jednostavni, a zapjevi „zaraza” koja će vas danima opsjedati. U bajke ne moramo vjerovati, ali Bajku o suncu isplati se pogledati i svakodnevno živjeti!

(Tekst: Ivan Goričanec  Foto: Denis Perčić)