Literati iz OŠ Šijana iz Pule najaktivniji, no ljetni džeparac se još može osvojiti

Svi osnovnoškolci iz cijele RH imali su priliku osvojiti jedan primjerak zbornika Različitost je najzanimljivija boja života za sebe i 3 primjerka za svoju školsku knjižnicu. Sve što su trebali napraviti je poslati bilo koji svoj literarni rad (ili više njih!) u periodu 25.05. – 25.06.2018. za objavu na portalu Top generacija.

A apsolutni rekorderi su polaznici Kreativnog pisanja pulske OŠ Šijana: njih 24  poslalo je čak 28 radova i time priskrbili 3 primjerka za svoju školsku knjižnicu. I troje dobitnika između njih 24 osvojilo je svoj vlastiti primjerak zbornika, a troje najboljih su Ana Kuhar za rad Uvijek stojim u sjeni, Petar Grgurević  za rad Zimzelen vene i Ivor Kozić za Današnje društvo.

Treba napomenuti da radionica Kreativnog pisanja pulske osnovne škole ima odličnog voditelja, Vladimira Papića, koji je neumoran u poticanju djece na literarno stvaralaštvo pa su zahvaljujući njegovom zalaganju njihovi radovi, osim na portalu Top generacija, objavljivani u časopisu Kvaka, Novom listu, a redovito izdaje i e-knjige s njihovim radovima.

Čestitke sretnim dobitnicima, a sve vas, osnovnoškolce i srednjoškolce podsjećamo da je još uvijek u tijeku natječaj Nikad ne bi pogodio! koji vam može donijeti ljetni džeparac za rad o simbolu vašega zavičaja. A džeparac mogu osvojiti i veliki i mali svojim komentarom radova pristiglih na natječaj na portalu Top generacija.

A da s udrugom Mlada pera nikad nije dosadno, potvrdili su nam mladi autori čiji radovi su objavljeni u zborniku Različitost je najzanimljivija boja života i poslali nam slike sa svojim primjercima:

Učenik 4.c razreda OŠ Braća Radić Koprivnica, Teo Hanžeković, pod mentorstvom svoje učiteljice Vesne Mlinarić, napisao je literarni rad pod nazivom Oboji svijet.

Antonija Jaklin (5.r.) i David Mlinarić (6.r.) te Lidija Novak Levatić učiteljica hrvatskog jezika, Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Nika Halić i Mia Medvedec, obje iz 2.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica (učiteljica Ljiljana Rinkovec)

OŠ Nedelišće: Nika Borko iz 8. d te Luna Lesar i Lea Krištofić iz 8. a predvođene mentoricom Anitom Škvorc Branda, prof

OŠ Šijana Pula: Klara Peruško, Nikola Grgić, Leona Kablar, Mrina Rajlić i Valentina Crvenković, mentor Vladimir Papić

OŠ Ston: Ivan Franković – Žile, Tamara Matić, Veronika Mekišić, Martina Radić i Žana Vukas (mentorica Jelena Vukasović). Ivan Franković – Žile je podario naslov za knjigu!

OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan: Kristijan Blagus i Lorena Kuhar, mentorica: Ana Škaro

Antonio Pandurević, 2.r PŠ Jablan, OŠ I.G.Kovačić Vrbovsko

(Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera)