Listopad u Centru za kulturu „Rudar“ – pregršt kazališnog, filmskog i glazbenog sadržaja

Listopad u Centru za kulturu „Rudar“ donosi pregršt kazališnog, filmskog i glazbenog sadržaja za djecu i odrasle, te nekoliko programskih novotarija. Organizirane su tako književne večeri „Mesec ober Mure“ kroz koje se predstavljaju domaći književnici. Za Mjesec hrvatske knjige će se organizirati i mjesec dječjeg hrvatskog filma, većinom nastalog upravo na knjigama. Filmove će pogledati svi učenici Osnovne škole Mursko Središće, a program je realiziran zahvaljujući suradnji s Hrvatskim državnim arhivom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mursko Središće i Osnovnom školom Mursko Središće.

Glavnina programa bit će koncentrirana u dva vikenda, jedan u znaku kazališta, a drugi u znaku filma, uz poneki glazbeni nastup. Napominjemo da nas tako 15. i 16. listopada čekaju čak četiri kazališne predstave, pri čemu su tri dječje, dok će od 28. do 31. listopada biti prikazani svi filmski hitovi uz koncert Veselih Međimuraca u nejelju, 30. listopada.

Posebno naglašavamo da nas čekaju filmski hitovi lokalnih hrvatskih autora. U petak i subotu, 28. i 28. listopada na rasporedu je dramedija „Nosila je rubac črleni“, a u ponedjeljak, 31. listopada, na noć vještica, prikazat će se najnovijih film dobro nam poznatog Kerekesh Teatra. Posebno iznenađenje glumci su za gledatelje spremili po završetku projekcije, kad će moći uživati u zajedničkom druženju.

Pojedinačna cijena za kazališne predstave i koncerte iznosi 20,00 kuna, dok uživanje u čitavom vikendu košta 50,00 kuna. Cijena filmskih projekcija je standardna. Ulaznice možete kupiti uoči samih izvedbi ili ih rezervirati na [email protected] .

(GMS)

CZK_POSTER a1 – LISTOPAD