LIKOVNA UDRUGA “IZVOR” ODRŽALA PRVU IZLOŽBU

U subotu 16.11.2013. novoosnovana Likovna udruga “Izvor” održala je u prostorijama bivše autobusne postaje svoju prvu izložbu slika kojoj je prisustvovalo puno građana koji su jedva stali u salu. O samoj ideji osnivanja Udruge kao i o izložbi razgovarali smo sa osnivačicom Tatjanom Kraljić, a za izjavu smo zamolili i dogradonačelnika Zvonka Vrtarića koji je također bio prisutan na izložbi.

Tatjana Kraljić predsjednica Likovne udruge “Izvor”:

Na osnivanje udruge potaknulo me razmišljanje da imamo vrlo kvalitetne i talentirane ljude na području Grada Mursko Središće koji nisu dovoljno izraženi, te da ih se potakne na angažiranje. Za sada imamo 12 slikara koji primjenjuju različite tehnike, od akvarela, pastela, olovke, ulja na platnu, rad sa špahlinom i kistom, tušom, umjetnim koncem i drugim načinima likovnog izražavanja. Četiri su iz Murskog Središća, a imamo članove iz Peklenice, Gornjeg Kraljevca, Selnice, Svetog Martina na Muri pa čak iz Varaždina i Varaždinskih toplica.

Ovom izložbom obuhvatili smo maksimum i mislim da je bila kvalitetna. Zahvaljujem se svim sponzorima koji su omogućili odvijanje ovog kulturnog događaja, a pogotovo Gradu koji nam je izašao u susret i iznajmio nam ovaj prostor kako bi mogli samu izložbu i održati.

U daljnjem radu namjeravamo osnovati radionice za djecu od 10 – 18 godina koje bi se odvijale dva puta tjedno. Bio bi to četverogodišnji program koji bi omogućio razvijanje talenta kod djece i stvaranje nešto lijepog. Imamo dobar kadar i kvalitetne ljude i to je najveće bogatstvo koje posjedujemo.”

Zvonko Vrtarić, dogradonačelnik:

Prijatno sam iznenađen sa svime ovime što sam vidio. Nisam ni znao da Središće ima toliko umjetnika koji su udruženi u ovu Udrugu, a znam da ih ima i puno više i potencijal je vrlo velik. To treba iskoristiti u smislu propagiranja kulture u Murskom Središću iako još nemamo Dom kulture. No ovo je bar nešto od čega možemo i moramo krenuti.

Također mi je drago i zbog klavira koji se restaurira i koji će u funkciji biti za tri mjeseca. Ovdje sam čuo puno toga pozitivnog i jako mi je drago što sam ovome prisustvovao.”      (tekst i foto Tin Tomanić)