LIKOVNA UDRUGA „IZVOR“ IZ M. SREDIŠĆA IZLAŽE U ŠENKOVCU

Prvi dan manifestacije „Dani svete Jelene“ u Šenkovcu započeo otvorenjem izložbe slika Likovne udruge „Izvor“ iz Murskog Središća

U organizaciji  KUD-a „Sveta Jelena“ Šenkovec u četvrtak 19. svibnja 2016. godine, održano je otvorenje izložbe slika Likovne udruge „Izvor“ iz Murskog Središća. Svojim su se radovima, malobrojnoj, ali vjernoj publici župne galerije crkve Svete Jelene Križarice u Šenkovcu,  predstavili  slijedeći članovi udruge : Aleksandra Mikulaj,  Aleksandra Hutinec, Tatjana Kraljić, Elvira Štabi.,Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Larisa Golec,  Galina Bek, Antonida Horvat, Mladen Palić i Dragutin Levačić, sa 43 rada.

uvodna

Predstavljeni su i tanjuri  i vrčevi lončara Lovre Pergara, koje su oslikale članice Udruge, a predstavljaju motivima Zrinskih i Čakovca zanimljiv predložak za Čakovečki suvenir. Izložba će biti otvorena do 15. lipnja 2016. godine, a već sutra očekujemo publiku prije i poslije mise za općinu Šenkovec, te navečer na predstavljanju knjige Alena Sambolca „Bitka“ u 19.30. Mještani Šenkovca imat će prilike neke od  autora slika susresti u Šenkovcu u nedjelju 22. svibnja 2016. , kada će se na mjesnom trgu – Trgu svete Jelene održati likovna kolonija „Dvije kraljice, dvije Jelene“.

(Tihomir Benčić)

01

04

03