LACI – virtuoz klarineta i vedrine

Laci je glazbena sila čija se veličina mjeri kilometrima puno dužim nek je od izvora do ušća Mure ili Drave. U Murskom Središću svirao je daleke 1976. godine pa je došao ponovno. Nakon 42 godine. To mu je ritam:–))) A ritam večeri na sceni CZK “Rudar”, repertoar, zvuk i veza s publikom bili su nadnaravni, skromno rečeno – svjetski!

Ladislav Varga i mladi prijatelji, a vrhunski glazbenici, Maasej Kovačević (klavir), Hrvoje Šenjug (gitara), Stjepan Horvat (kontrabas) i Abel Kovačević (bubanj) donijeli su najizvođenije kajdanke cijeloga svijeta, osobito one napisane za klarinet. Povrh impresivne lakoće i umijeća sviranja Laci je “Serjončarima” donio i poklonio nešto puno, puno vrijednije. Laci je virtuoz klarineta, ali i riječi, duha, izuzetne ljudske skromnosti i vedrine kojom je već u prvim minutama slijepio balkon, parter i scenu u klupko prijateljske ugode i umjetničke doživljajnosti.

Sat i pol je malo kad vam se daje najviše i najbolje. Dao je Laci i goste – glumački dodatak kroz Andra Damiša te iznenađujuće lepršavu i dojmljivu Saru Kovačević, ali i nadu da ga i sve njih možemo vidjeti, čuti ili uz njihovu glazbu plesati već na prvom gostovanju. Pozovite ih!

(Ivan Goričanec, foto: Zlatko Vrzan)