KUU Zasadbreg: Jesen proslavili promocijom monografije povodom 20 godina uspješnog rada

KUU Zasadbreg proslavila je jesen svečano,  obilježavajući 20 godina uspješnog rada i promociju monografije. Na početku predsjednica udruge Mirjana Korunić osvrnula  se na rad udruge u protekih 20 godina. Naglasila je da je udruga imala 532 nastupa od toga 103 u svom mjestu i 429 izvan Zasadbrega u drugim krajevima Hrvatske i van granica Lijepe Naše.

Uz nastupe bilo je tu i puno izleta, druženja i sudjelovanja na sportskim igrama. Sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti da nije bilo pomoći od  Općine Sveti Juraj na Bregu, Mjesnog odbora Zasadbreg , sponzora , i donatora. Zahvalila se roditeljima koji svoju djecu usmjeravaju pravim životnim vrijednostima , očuvanju naše kulturne baštine. Najveće hvala bilo je upućeno članovima i članicama velikim i malim, jer upravo oni stup su udruge i njezino najvrednije blago.

Nakon toga predstavila se folklorna sekcija  koju je za nastup pripremio Hrvoje Horvat a premijerno su izveli splet Zagorskih plesova, dok su se kasnije predstavili sa spletom Međimurskih plesova.

Prof. Josip Bajuk govorio je o monografiji udruge. Nakon predstavljanja monografije publici su se predstavili i najmlađi folkloraši, za nastup su ih pripremile Lucija Šajnović i Paula Hoblaj.

Predsjednik skupštine  ZKUU Međimurske Županije Miljenko Zelenbaba u ime Hrvatskog sabora  Kulture podjelio je zaslužnim članovima brončane diplome za 10 godina i srebrne diplome za 20 godina.  Kuu Zasadbreg u ime ZKUU dodjeljena je brončana plaketa, a u ime udruge primila ju je predsjednica Mirjana Korunić.

KUU Zasadbreg dodjelila  zahvalnice članovima koji su proveli 15 godina u udruzi te zahvalnice udrugama i pojedincima  za uspješnu suradnju i potporu. Nakon podjele zahvalnica publici se je predstavila dječja tamburaška sekcija koju vodi Danijel Korunić, izveli su pjesmu ” Klinček stoji pod oblokom”.

Nakon njih na red je došla tamburaška sekcija koju je za nastup pripremio prof. Miroslav Novak. Na samom kraju programa predstavila se i vokalna skupina koju vodi Ivana Tkalec i koja će ove godine u studenom predstavljati Međimursku županiju na državnoj smotri u Sisku.

Mirjana Korunić

(foto: KUU Zasadbreg)