KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca oduševio publiku u Murskom Središću

Kulturni amaterizam Međimurja cijenjen je i poznat po čitavoj Hrvatskoj, a u nedjelju, 13. rujna, u njemu je uživala i publika u Murskom Središću. Članovi KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca predstavili su svoje literarno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo te raznježili, zabavili i na kraju nasmijali sve prisutne u dvorani.

Večer je započela recitacijama poezije Rajke Trokter, članice KUD-a koja je izdala već dvije knjige, a i treća je planirana za nadolazeću jesen. Lea Kovačić recitirala je „Na srcu frbant“, a predsjednica KUU Lipa Jasenka Novak pjesmu „Nebum šenkala“. Nakon recitacija publiku je svojim izvedbama poznatih pjesama zabavio Lipa Band.

Nakon uvodnog programa, na red je došao najiščekivaniji događaj večeri, predstava „Čisti zmešeraj“. Kroz ambijent verestovanja glumci su na duhovit i zabavan način mlade upoznali, a starije podsjetili na neke od brojnih priča i situacija karakterističnih za naš kraj. Tako je predstava, osim što je odlično osmišljena i realizirana, zapravo i svojevrsni dokumentarac o našim običajima, navikama i problemima.

Uvjereni smo da je to bio tek početak suradnje i druženja publike iz Murskog Središća i članova KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca.

(GMS, CZK Rudar)