Kulturni programi i manifestacije: Od 11. svibnja moći će se pristupiti organiziranju proba uz ograničen broj sudionika

Jučer, 09. svibnja na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite najavljeno je da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo objaviti preporuke koje se odnose na daljnje popuštanje mjera vezano uz održavanje probi, kulturnih programa i manifestacija te organizaciju snimanja audiovizualnih i glazbenih sadržaja.

Od 11. svibnja moći će se pristupiti organiziranju proba uz ograničen broj sudionika. Uz suglasnost županijskih stožera već se odvijaju manja kulturna događanja na otvorenome, a od 18. svibnja najvjerojatnije će se moći organizirati i kulturna događanja za veći broj sudionika uključujući u zatvorenom prostoru čiji će broj biti precizno određen. Probe i izvedbe će se moći realizirati uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni, higijeni prostora, praćenju zdravstvenog stanja, ali i specifičnim mjerama za sve navedene aktivnosti kao što su prodaja i poništavanje ulaznica tijekom održavanja kulturnih programa i manifestacija ili vođenje evidencije o svim osobama koje sudjeluju na snimanjima te korištenju rekvizita, kostima i druge opreme.

S obzirom na važnost odgovornog ponašanja kako bi se očuvala povoljna epidemiološka situacija, Ministarstvo kulture poziva sve dionike kulturnog sektora, umjetnike, publiku i sve korisnike kulturnih sadržaja na daljnji oprez i na nastavak praćenja obavijesti Ravnateljstva civilne zaštite.

Ministarstvo kulture RH

(foto: Tin Tomanić, arhiva)