Kultura svima — najava ciklusa inkluzivnih ćakula i edukacija

Druga stanica: Pomorski i povijesni muzej hrvatskog primorja i inkluzija slijepih i slabovidnih osoba

Nakon uspješne i popunjene radionice izrade audioknjiga te audioinkluzivnih praksi održanoj u Gradskoj knjižnici Rijeka, riječka udruga Filmaktiv nastavlja podržavati inkluziviranje kulturnih praksi provedbom redovitih edukacija naziva inkluzivne radionice i ćakule.

Ovaj put Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima zajedno s PPMHP i Tiflološkim muzejem iz Zagreba održava edukaciju inkluzivnih kulturnih praksi za inkluziviranje osoba oštećena vida. Edukacija će biti održana 25.4.2024. u 13:00, u PPMHP, nastavno na izložbu Dotakni svijet, kustosa Ive Mileusnića koja će biti svečano otvorena u 12:00.

Kao i uvijek, članovi i članice IKVM Kultura svima će okupljene povesti u inkluzivnu šetnju institucijom te predstaviti primjere inkluzivizacije koju PPMHP uspješno provodi. Cilj je predstaviti inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u našoj zajednici kako se potaknula razmjena znanja i praksi. U drugom dijelu susreta, nakon pregleda postojećih pozitivnih inkluzivnih praksi, zajedno učimo o metodama uključivanja slijepih i slabovidnih osoba. Inkluzivna edukacija i ćakula pod vodstvom dr.sc. Morane Vouk Nikolić, muzejske savjetnice Tiflološkog muzeja u Zagrebu će okupljenima osigurati mogućnost učenja o inkluzivnim kulturnim praksama za osobe oštećena vida kako bismo senzibilizirali i osnažili radnice i radnike u kulturi za potrebe slijepih i slabovidnih posjetitelja kroz radionicu, primjere inkluzivne prakse te o mogućnostima prilagodbe prostora, sadržaja i komunikacije.

Radionica namijenjena radnicima i radnicama u kulturi. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem Google obrasca.

Prijave su otvorene svima, s posebnim pozivom radnicima i radnicama u kulturi kao i umjetnicama i umjetnicama. Sudjelovanje je besplatno uz obavezne prijave putem Google obrasca: https://bit.ly/Kultura-svima_PPMHP_Tiflološki.

Kultura svima!

Budi dio promjene, inkluzivirajmo kulturu zajedno! Želiš biti dio promjene? Želiš naučiti kako inkluzivirati svoju praksu? Imaš sjajne ideje za inkluziviranje koje želiš podijeliti s drugima? Javi nam se na [email protected] i stvarajmo zajedno inkluzivnije i solidarnije društvo. Za sve nas.

Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.

Maja Ogrizović