Kultura se fura – završen prvi ciklus radionica u vrtićima

Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec, uz partnere Grad Čakovec i Međimursku županiju, od 16.9.2021. do 16.9.2023. provodi projekt „Kultura se fura” kojim će se financirati nabava novog bibliobusa za Međimursku županiju. Nestrpljivo čekamo novo vozilo, a do onda se u sklopu projekta održava 80 radionica „Pričaonica” u predškolskim i školskim ustanovama te 20 radionica „Čituljak” u domovima za starije i nemoćne. Ukupno su, od početka projekta, održane 44 radionice.

Cilj projekta je promicati ranu pismenost i kulturu čitanja te unaprijediti čitalačke navike u ruralnim sredinama Međimurske županije. Korisnik projekta u iznosu od 3.358.734,43 kune je Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec, a partneri su Grad Čakovec i Međimurska županija. Projekt sufinanciraju Europski socijalni fond u iznosu od 2.854.924,26 kuna i Ministarstvo kulture i medija iz Proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 503.810,17 kuna.

Završetkom školske i pedagoške godine završili smo s radionicama u sklopu projekta „Kultura se fura” u Osnovnoj školi Donji Kraljevec i u vrtićima „Mala tratinčica” Podturen, „Suncokret” Strahoninec te „Ribica” Žabnik. Tako su naši vrijedni sudionici učili, crtali, čitali, pisali, pjevali i zabavljali se uz razne radionice poticanja čitanja. Zahvaljujemo navedenih ustanovama, njihovim djelatnicima i djeci koja su sudjelovala u projektu.

Nastavljamo se družiti u Domu za starije i nemoćne Slakovec, a nakon toga i u Štrigovi.

Također se veselimo i početku sljedeće pedagoške godine kad ćemo se družiti s vrtićima „Selnički zvončići” Selnica, „Sovice” Gornji Mihaljevec, „Pčelice” Ivanovec i Belica.

Vida Premuš,

dipl.bibl.

Informator u Bibliobusu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec

(na naslovnoj fotografiji Donji Kraljevec)

Podturen

Slakovec

Strahoninec

Strahoninec

Žabnik