KUD MURA Veseli Večer na odru v šotoru, ob glavni cesti Selo – Prosenjakovci!

Spoštovani!

Sporočam vam da se Veseli Večer prične ob 18. uri v soboto 28.5. 2022, tokrat na odru v šotoru, ob glavni cesti Selo – Prosenjakovci! Predviden vrstni red: Vučja Gomila, Rogašovci, Udruga Preslica – Sračinec, Pečarovci, Kud MURA – Mursko Središće, Dokležovje, Nemaki -Selo in Zvonček.

Oskar Makari

Lep pozdrav! Vidimo se!

Tako je Oskar kratkim i preciznim mailom organizirao veselu večer. I doista su svi pozvani došli, čuli se i didjeli. Makar je škropilo i mrzlilo oko šatora, a na mjestima i pod šatorom, publika je u par minuta ispunila i posljednje raspoloživo mjesto. Mnogi od nas se već dugo nedamo u prostor bez  klime, parketa i tapecirane stolice pa je tim veće bilo naše čuđenje da je ponuda kulture danas moguća na vatrogasnim stolicama, mokroj travi, priručnoj sceni i ne baš preatraktivnim zidno-stropnim ceradama. Takvi su bili dojmovi za oko, no sasvim su druge vrste dojmovi koji mogu opisati doživljeno i ponuđeno za srce i pamet.

Oskar Makari je kulturna turbina prekmurskog Sela, Pevskog društva Selo i mnogih kilometara oko Sela. Oskar je žeravica koja grije brigu za obdržanjem domaće, prekmurske riječi, ali prije svega zdravog i inteligentnog humora duboko uronjenog u ruralnu svakodnevnicu začinjenog svjetovnim aktualnostima s kojima se čovjek današnjice budi i liježe. Ja, so se pač dobro odrezali, odkomentirala je jedna bakica glumice i glumce KUD-a MURA pri silazu sa scene. Što će nam jača ocjena?

Foto i tekst:

Dramska sekcija KUD MURA