KUD “Mura”: Opet zajedno…

Tko čeka taj se… i načeka. Ipak, dočekali smo dozvolu za ponovno okupljanje, a ima nas previše za zatvoreni prostor pa smo odlučili prvi zajednički post-korona četvrtak provesti na otvorenom – na Zalešću. Naoružani čitavim arsenalom proizvoda za blisku borbu protiv virusa i bakterija, obnovili smo zavjete kulturno-umjetničkog zajedništva i usput se dobro proveselili.

Teško je tko mogao predvidjeti kamo će nas odvesti projekt Impuls za 54+ koji se u KUD-u Mura provodio do kraja prošle godine. Sa zadovoljstvom mogu objaviti da nitko od korisnika projekta po završetku nije odustao od daljnjeg sudjelovanja u KUD-u kao „običan“ član društva. Dapače, imamo i novih članova. Sve što je prije godinu dana novopečenim folklorašima izgledalo jako teško, gotovo nedostižno, postalo je nešto za čim se čeznulo u mjesecima pauze zbog korona-krize. Svi jedva čekamo nove plesne, tamburaške i pjevačke izazove. S probama počinjemo uskoro.

Nažalost, u međuvremenu nas je zauvijek napustio dragi kolega i prijatelj Alojz Hunjadi.

Impuls za 54+ se u našem slučaju pokazao kao potpuno pogođeni projekt, kako sa kulturno-umjetničkog, tako i sa socijalnog aspekta, a do kraja 2020. bi morao zaživjeti novi projekt kojim ćemo popuniti još poneki nedostatak u prostorijama u kojima se odvija život KUD-a Mura. U najavi je i novi projekt koji bi, po prvim informacijama, trebao biti direktan nasljednik projekta Impuls za 54+, a koji ćemo dobrim djelom provoditi i „online“.

Za Muralist, txt i foto: Bregović Slavko; predsjednik KUD-a Mura