KUD „MURA” M. SREDIŠĆE NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI NAJAVILO IZDAVANJE MONOGRAFIJE

Na ovogodišnju redovnu skupštinu odazvalo se 50-ak članova KUD-a Mura, te predstavnici triju društava iz M. Središća. Novak Petar – voditelj puhačkog orkestra, Nada Turk – predsjednica Društva žena, i Tatjana Kraljić ispred Likovne udruge. Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Dražen Srpak.

Izvješća o godišnjem radu KUD-a Mura dali su predsjednik KUD-a Slavko Bregović, te voditelji sekcija: Marijana Trstenjak za mješoviti zbor i pjevačku skupinu Ftičice, Tihomir Benčić za folklor, i Slavko Bregović za tamburaše. Izvješće o zasad kratkom radu je podnio i voditelj novoosnovane dramske sekcije koja će djelovati pod okriljem KUD-a, Bojan Bračko. Financijsko izvješće je podnijela Dolores Vrtarić. Sva  izvješća su jednoglasno prihvaćena.

U Programu rada i financijskom planu za 2017. naglasak je stavljen na realizaciju 20. obljetnice postojanja društva pod nazivom KUD MURA. Ove godine slavimo više značajnih obljetnica, pa je to dobar trenutak da napokon izdamo i Monografiju društva, na čijim će se stranicama moći pronaći čitava povijest kulturno-umjetničkog djelovanja na području Murskog Središća, (1927. – 2017.).

Nakon što je pažljivo odslušao cijelu skupštinu, gradonačelnik Srpak izražava zadovoljstvo radom KUD-a, i daje jasnu podršku društvu i članovima. Kao prvi čovjek Grada točno je upoznat sa svim teškoćama, izazovima i problemima koji nas muče, te će svojim angažmanom i partnerskim odnosom prema društvu i dalje pomagati da čim prije budemo u svojim prostorijama, i da konačno obnovimo dotrajalu opremu; od narodih nošnji i tambura, do garderobe pjevačkog dijela KUD-a. Zahvalan je svima na radu i ustrajnosti, te ističe da je ponosan što naš grad dostojno predstavljamo na svim nastupima i koncertima u zemlji i inozemstvu.

Radni dio Skupštine protekao je u dugim raspravama, ali u konstruktivnom tonu, i potrajao je gotovo dva sata. Po zatvaranju službenog dijela sastanka, proveselili smo se uz skromnu večeru u ugodnom ambijentu  bistroa Cult u Murskom Središću.

(predsjednik KUD-a Mura, Slavko Bregović foto A. Jurak)