KUD „MURA“ M. SREDIŠĆE GOSTOVAO NA DANIMA SREDIŠĆA U ZAGREBU

Središće je jedan od kvartova Novog Zagreba koji danas broji nešto više od 4.000 stanovnika i ima više od 300 poslovnih subjekata – uz brojne obrtnike tu su poslovnice banaka, trgovine, ambulante, Muzej suvremene umjetnosti, dječji vrtić i druge ustanove važne za potrebe građana. Naravno, tu je i Bundek kojeg svi vole kao zelenu oazu u srcu Novog Zagreba.

Vijeće Mjesnog odbora Središće i Organizacijski odbor odlučili su da se ove godine Dan Središća organizira četvrte subote u rujnu – 26. rujna 2015. godine. Program Dan Središća obogatili su novim sadržajima, prvenstveno se oslanjajući na nastupe korisnika prostora  Mjesne samouprave, a sastojao se od nastupa KUD-ova, zborova, predstave za djecu, izložbe likovnih umjetnika te manjih sportskih natjecanja.

U programu Dan Središća gostovali su tamburaški sastav i mješoviti pjevački zbor KUD-a „Mura“ iz Murskog Središća. Članovi KUD-a oduševili su Središćance međimurskim pjesmama, kao i gradskom himnom „Središće grod“. Proslavi Dana Središća prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, koji je u svom govoru  istaknuo da se raduje novoj suradnji, te ih pozvao da nam se zajedno sa Središćanskim udrugama pridruže već na Adventu u gradu Rudara.

Po završetku programa članovi KUD-a „Mura“ sa predsjednicom Mjesnog odbora Središće Sanjom Fresl posjetili su Muzej suvremene umjetnosti u organizaciji mjesnog odbora Središće.

(Dolores Vrtarić)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed