KUD “Mihovljan” na Noćima muzeja u Tavankutu (Vojvodina)

Program koji su u povodu Noći muzeja zajedno organizirali „Galerija prve kolonije naive u tehnici slame“ i „Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec“ iz Tavankuta u Vojvodini izvođenjem spletova međimurskih plesova i pjesama s ponosom su uveličali članice i članovi KUD „Mihovljan“. Mihovljančari su izveli spletove “Nigder lepše kak je vu Međimurju” i “Snočka sam ti droga fućkal i popeval”, te otpjevali „Vu pšenici bele ruže cvetejo“,“ Međimurje kaj si lepo zeleno“, „Da bi se zrušile te legradske gore“ i „Protuletje se otpira“. Cilj organizatora bio je prikazati kulturnu baštinu i drugih krajeva Hrvatske te tako domaćoj publici približiti kulturno stvaralaštvo matične domovine, a u čemu je gostovanjem KUD-a „Mihovljan“ domaćin zasigurno i uspio.

Ljubazni domaćini dočekali su nas s osmijehom na licima i uz piće dobrodošlice te nam stvorili nezaboravni ugođaj smjestivši nas na vojvođanske salaše.

Nastup kojega je svojim prisustvom uveličao i  konzul prvog razreda Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Subotici, gospodin Mihael Tomšić bio je izuzetno dobro popraćen medijski te brojnom domaćom publikom.

Članice i članovi KUD „Mihovljan“ odlazak na nastup u bačko selo Tavankut iskoristili su za posjetu bačkih gradova Sombora i Subotice te se uz pomoć vodiča upoznali s ljepotama i znamenitostima prelijepe vojvođanske ravnice.

(Tekst: Predrag Kočila, foto: Ivan Grahovec)