KUD „DR. VINKO ŽGANEC“ IZ VRATIŠINCA PREDSTAVLJAO MEĐIMURJE NA ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA

Kulturno-umjetničko društvo Dr. Vinko Žganec Vratišinec gostovalo je na 48. Đakovačkim Vezovima, poznatoj i afirmiranoj manifestaciji izvornog narodnog folklora i jednoj od najpoznatijih kulturnih manifestacija u Slavoniji. Ovogodišnji Đakovački Vezovi održavali su se od 6. lipnja do 6. srpnja, a među tisuću sudionika programa, svoj su nastup odradili i plesači iz Vratišinca te oduševili publiku kao predstavnici Međimurske županije.

 

U prijepodnevnim satima članovi KUD-a sudjelovali su u svečanoj povorci ulicama Đakova, od Malog parka do Strossmayerova parka, zajedno sa brojnim drugim folklornim skupinama, svatovskim zapregama i jahačima te su, kratkim nastupom pred đakovačkom katedralom i ponekim zaustavljanjem i plesom pred publikom, zadovoljili mnogobrojne znatiželjnike.

 

Nakon mimohoda, KUD Dr. Vinko Žganec Vratišinec nastupio je na pozornici u Strossmayerovom parku sa spletom „Pozdravi mi v Vratišincu dragoga“. Vrijeme uoči i nakon nastupa članovi KUD-a kratili su u opuštajućem raspoloženju uz puno pozitivnih vibracija razgledavanjem grada, praćenjem drugih folklornih sekcija te zajedičkim druženjem.

 

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima na izrazitom trudu i napornom radu koji je rezultirao nastupom na Vezovima!

 

Hvala  Zajednici hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije kao i samoj Županiji Međimurskoj koji su nam ukazali povjerenje, okrunili naš rad te nam dali poticaj da radimo još više ! (Mario Šarić)