Kreativnim programom i podizanjem zelene zastave učenici i djelatnici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec obilježili svoj dan

 

Podizanjem zelene zastave ekoškole i bogatim sportskim, glazbenim i kreativnim programom u realizaciji vrijednih učenika Ekonomska i trgovačka škola Čakovec obilježila je svoju 101. obljetnicu.

Još davne 1998. godine Ekonomska i trgovačka škola u Čakovcu uključila se u Međunarodni program ekoškola zahvaljujući nastavnici Sanji Pleša, a posljednjih četrnaest godina program uspješno provodi nastavnica mentorica Iva Novak. Redovito provode aktivnosti i projekte vezane uz ekologiju i zaštitu okoliša te sudjeluju i na državnom natjecanju Ekološki kviz „Lijepa naša“.

Međunarodni program ekoškole osmišljen je i kao sustav nagrađivanja za škole koje ispunjavaju vrlo zahtjevne kriterije i koje brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja. Daljnjim produbljivanjem i proširivanjem rada, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec ponovno je potvrdila priznanje o statusu međunarodne ekoškole na što je posebno ponosna ravnateljica Bosiljka Kukolić Vinković. Uz brojne izvannastavne aktivnosti, uspješno djeluje učenička zadruga, njeguju atraktivan mediteranski vrt te imaju učionicu na otvorenom.

Čestitke povodom Dana škole i na 101. godini djelovanja djelatnicima i učenicima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec: „Iznimno smo ponosni na dosadašnje uspjehe i rezultate Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, državne prvake, sportaše, mlade ljude koji su nastavili svoj životni put nakon uspješnog završetka jedne od prvih srednjih škola u Međimurju. Vjerujem da ovu školu čeka još mnogo novih uspjeha, a vama učenicima, želim da i dalje budete naš ponos i da svojom marljivošću i radom stvarate bolju budućnost.“, poručio je župan Posavec.

Učenici su povodom Dana škole pokazali svoju svestranost, hobije i talente te su pripremili zanimljiv program ispunjen glazbom, demonstracijom vještina i sportskim aktivnostima.

(Služba za poslove župana)