Korizmeni koncert HKUU Sveti Martin kao uvod u Veliki tjedan

Na Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje, 10.travnja u 18.00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ održat će se koncert mješovitog zbora i muškog vokalnog ansambla HKUU Sveti Martin. Riječ je o koncertu korizmenih napjeva i pjesama pod nazivom „Križu svetom“, a zborom dirigira publici Murskog Središća dobro poznati Dominik Padarić. Ovaj koncert je ujedno i uvod u Veliki tjedan.

Osim toga, u Centru za kulturu „Rudar“ u petak u 19.00 sati održat će se posljednje ovogodišnje putopisno predavanje na u organizaciji PD – Bundek, pod nazivom „Gorski Vuk u u Andama – ekspedicija u potkrovlje svijeta“. Ako za Himalaju kažemo da je krov svijeta, onda za najviši vrh Anda – Aconcagua 6962m – s punim pravom možemo reći da je  „potkrovlje svijeta“. Planinar visokogorac i planinski vodič Predrag Lučić – Priša govorit će nam o pripremama za ekspediciju 2020. godine, o životu na visini na kojoj lete putnički zrakoplovi, o usponu na skoro 7000 m visine te o gorskim vukovima u Andama… Do kraja travnja neće biti predavanja, a 6. svibnja pozornicu će preuzeti Centar za istraživanje Međimurja predstavljanjem rezultata dvogodišnjeg istraživanja nesreća kroz povijest Međimurja.

Subota je filmski dan, gledatelji će moći još jednom uživati u novom nastavku Sonica, lika s popularne igračke konzole iz devedesetih, te u novom napetom akcijskom trileru Hitna pomoć.

(GMS)