KNJIŽEVNI SUSRETI S MARINOM VUJČIĆ, BOŽIDAROM GLAVINOM I ZRINKOM ŠIMUNIĆ

Utorak 25. listopada 2016.g. u 19 sati održat će se književni susret s Marinom Vujčić u Knjižnici „Nikola Zrinski“ u Čakovcu

Marina Vujčić rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. U nakladi izdavačke kuće Profil 2010. godine objavljuje roman „Tuđi život“, a 2014. u izdanju Hena coma knjigu drama „Umri ženski“ i roman „A onda je Božo krenuo ispočetka“ koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost.

2015. godine u izdanju Hena coma objavljuje roman Mogla sam to biti ja. Iste godine na natječaju V.B.Z.-a i Tisak medije romanom Susjed osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015.

 
2016.g objavljuje epistolarni roman Otpusno pismo u suradnji s Ivicom Ivaniševićem. Živi i radi u Zagrebu.

4

Petak 28. listopada 2016.g. u 19 sati održat će se predstavljanje novog kola Biblioteke Insula: Bez fige v žepu Božidara Glavine i Dijete zapada Zrinka Šimunića

Božidar Glavina (1962., Prelog) piše na standardu i kajkavskom. Prva objavljena knjiga bila je drama Ostanimo neprimijećeni, a zatim slijedi zbirka pjesama Herbija i druge falinge, te zbirke igrokaza Kaj se tu ima reči?, Komu to ftičeki popevljeju? i Paučina. Sudjeluje kao autor na festivalima kazališnog amaterizma u Međimurju i dobitnik je nagrade za najbolji tekst 2004. (Stari pajdaši), 2008. (Dok vreme caru mine) i 2009. Godine (Kanal).

 
Tri puta bio je sudionik Državne smotre kazališnih amatera Hrvatske, u Vodicama je nominiran za najbolji tekst (Regija). Dobitnik je i pohvalnice Hrvatskog sabora kulture za tekst Dok vreme caru mine. Jedan je od osnivača Priločke amaterske scene. Sudjeluje na poetskim susretima sjeverozapadne Hrvatske, objavljuje u Zbornicima (Križevci, Ludbreg, Ivanec). Član DHK od 2014. Mi smo vam obični ljudi objavljena je u našoj biblioteci 2011., a Bez fige v žepu je njen svojevrsni nastavak.

 
glavina-naslovnica

Zrinko Šimunić (1961., Čakovec) Do sada je objavio zbirke pjesama Terra magica (1997.), Pustalovina (1998.), Organolirika (2005.) Član je Društva hrvatskih književnika od 2007. Dijete zapada njegova je četvrta knjiga pjesama.

simunic-naslovna

Željka Hatvalić Strahija
dipl.bibl./prof.
Informator na Općem odjelu